Een leven lang spelen

Over Jorine
Over Jorine

Als speltherapeut word ik blij van spelen. Daar blijf je jong van. Tijdens de therapeutische spelsessies vertellen kinderen mij indirect hun verhaal. Ik krijg vanuit de beleving van het kind, een kijkje in hun leven. Tijdens de spelsessie stel ik het kind vragen en benoem ik welke gevoelens ik bij het kind zie. Ook geef ik handvatten of overleg ik mogelijke oplossingen voor de situatie die het kind speelt. Zo lever ik een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind. Maar ook van elk kind mag ik weer iets leren. En wat is nou mooier dan spelend te leren?

Ik wil mijn leven lang spelen!

Aangenaam, Jorine van Beurden

Mijn naam is Jorine van Beurden (1982). Na het behalen van mijn pabo-diploma (inclusief specialisatie voor het speciaal onderwijs) werkte ik als leerkracht binnen het speciaal basisonderwijs. Toen werkte ik met kinderen met uiteenlopende problemen. Door gedrags- en leerproblemen werden kinderen belemmerd in hun ontwikkeling. Ik zette spel in als middel om te werken aan de ontwikkeling van deze kinderen. Het begeleiden van kinderen waarvan de ontwikkeling niet als vanzelfsprekend verloopt, vormde voor mij de grootste uitdaging. Daarom ben ik de Master Pedagogiek, met specialisatie Speltherapie, aan Fontys Hogeschool in Tilburg gaan volgen. Na een succesvolle afronding startte ik in 2011 mijn eigen praktijk. Binnen Praktijk Speltherapie Eindhoven focus ik me op emotionele- en gedragsproblematiek bij kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar.

Passie voor spel en ontwikkeling

Mijn passie is om kinderen door middel van spel te helpen zich weer goed en gelukkig te voelen. Ook leer ik de kinderen om hun eigen kracht te ervaren. Elk kind verdient het om een blij kind te zijn. Zo help ik kinderen, maar ook hun ouders.

Geregistreerd, gediplomeerd en altijd blijven leren

Ik ben gediplomeerd en geregistreerd speltherapeut en mijn praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten, NVVS, FVB en RBCZ. Om goed werk te verrichten heb ik regelmatig overleg met collega?s in de vorm van intervisie en supervisie. Mijn vak houd ik bij door jaarlijks bij- en nascholing te volgen.