Referenten

​Wat zeggen ouders over Praktijk Speltherapie Eindhoven?

 • Scheiding een plekje geven

  Meisje - 7 jaar

  Ik heb het contact met Jorine als zeer prettig ervaren. Ze is professioneel, kundig, betrokken, geduldig en lief. De communicatie... Lees meer

  Ik heb het contact met Jorine als zeer prettig ervaren. Ze is professioneel, kundig, betrokken, geduldig en lief. De communicatie tussen mij en Jorine was heel direct en dat was prettig. Na de intake had ik er een goed gevoel bij. Ook luisterde ze goed naar ons en onze verwachtingen van de behandeling.
  Onze dochter vond het in het begin spannend om naar de speltherapie te gaan. Maar na de eerste kennismaking met Jorine is ze met plezier en enthousiasme naar de spelsessies gegaan. Er was meteen een klik tussen Jorine en mijn dochter, dat heeft een positieve werking op de therapie.
  Door de speltherapie heeft mijn dochtertje de echtscheiding een plekje gegeven. Tijdens de spelsessies heeft ze handvaten gekregen zodat ze nu met deze situatie om kan gaan.
  Een andere en aanvullende zorgvraag was om haar zelfverzekerder te maken, omdat ze op school werd gepest. Het was belangrijk dat ze leerde om voor zichzelf op te komen. Ze wordt nu niet meer gepest en kan beter haar eigen grenzen aangeven zonder dat ze gedrag laat zien dat niet bij haar past. Onze dochter is nog steeds een heel lief zorgzaam en gevoelig meisje, maar ze komt nu meer voor zichzelf op.
  Ik beveel de speltherapie bij Jorine van harte aan. Als je kind ergens vastloopt, dan denk ik dat je daar als ouders iets aan moet doen. Voor mij was de speltherapie daarom een logische stap. Mijn dochtertje heeft zo spelenderwijs veel geleerd. Tijdens de therapie kijkt Jorine goed naar je kind. Vervolgens helpt ze je kind zonder dat je kind dit als zwaar of vermoeiend ervaart. Toen ze klaar was heeft Jorine ook heel duidelijk gezegd tegen haar dat als er iets was, dat ze dan terug mocht komen. Dat heeft ze ook gedaan. Nu zijn we klaar en heeft ze al even geen speltherapie gehad, maar mocht er ooit iets zijn dan weten we Jorine weer te vinden.

  Minder
 • Omgaan met gevoelens

  Jongen - 5 jaar

  Jorine is een professionele, toegankelijke en gepassioneerde therapeute, die snel door heeft wat er speelt en daar ook op inspeelt.... Lees meer

  Jorine is een professionele, toegankelijke en gepassioneerde therapeute, die snel door heeft wat er speelt en daar ook op inspeelt. Ze is altijd bereikbaar voor vragen en ondersteuning. Dus eigenlijk is ze er niet alleen voor het kind. maar voor het hele gezin.
  Allebei mijn kinderen zijn naar Jorine geweest en zij voelden zich direct vertrouwd en thuis in de prachtige speelkamer. Gedurende een kwetsbare periode in hun leven, heeft Jorine hun harten veroverd. Mijn kinderen hebben zich opengesteld voor Jorine en zo heeft zij hen geholpen. Mijn kinderen werden serieus genomen en daardoor voelden zij zich gehoord en veilig bij Jorine. Ze konden hun meest kwetsbare gevoelens bespreekbaar maken. Dit hielp ons gedurende de behandeling, maar ook daarna hebben we er nog veel profijt van.
  Ik raad anderen ook aan om de stap te zetten naar de praktijk van Jorine, gewoon gaan dus! Je vragen, zorgen of issues hoeven niet heel groot te zijn, voordat je deze gericht aan kan pakken met speltherapie. Speltherapie is laagdrempelig en vertrouwd. Je kind heeft hier voor de rest van zijn leven iets aan. En eigenlijk zonder dat zelf te beseffen!

  Minder
 • Boos

  Jongen - 6 jaar

  De speltherapie voor onze 6-jarige zoon voelde als een verademing. Jorine zag ons kind en niet alleen zijn boosheid. Dat... Lees meer

  De speltherapie voor onze 6-jarige zoon voelde als een verademing. Jorine zag ons kind en niet alleen zijn boosheid. Dat is namelijk wat veel professionals enkel zagen. Onze zoon kon erg impulsief reageren als er iets niet helemaal ging zoals hij het bedacht had. Ook op school liet hij dit gedrag zien.
  Al tijdens het eerste gesprek wat Jorine voelden wij ons gehoord en begrepen. Dat was enorm fijn. Onze zoon wilde niet naar de eerste spelsessie toe, hij vond het immers heel spannend. Hij wist niet precies wat hij kon verwachten en zat in de weerstand. Na de eerste spelsessie was deze weestand volledig verdwenen. Hij had heerlijk gespeeld en wilde dit zeker vaker gaan doen. Dat was een goed teken. Onze zoon genoot van het spelen en had nauwelijks door hoeveel hij eigenlijk leerde tijdens de spelsessies.
  De speltherapie zorgden ervoor dat hij lekkerder in zijn vel kwam. Hij leerde om beter aan te voelen wanneer de boosheid op kwam en hoe hij dat op tijd aan kon geven met behulp van een boosheidsmeter.
  In deze fase leerden we onze zoon beter kennen en begrijpen. We realiseerden ons hoe pittig alles voor hem was en dat hij een echte beelddenker is. En dat hij soms echt even moest ontladen. Veel puzzelstukjes vielen op hun plekje.
  De verandering was ook op school zichtbaar. De leerkrachten gaven aan dat er een enorm verschil is in vergelijking met vorig jaar. Hij is rustiger geworden en wanneer hij boos is, dan kan hij dit beter onder controle houden en op een gecontroleerde wijze uiten.
  Wij denken dat speltherapie zowel voor ouders als voor het kind een enorme eyeopener kan zijn. Het kind leert op een hele leuke, fijne en veilige manier om beter of anders om te gaan met de uitdagingen die het tegen komt. Het was een positieve ervaring waar we samen veel van geleerd hebben.

  Minder
 • Zelfvertrouwen

  Meisje - 4 jaar

  We hebben Jorine ervaren als een professionals die op een prettige en duidelijke manier communiceert met ons en met ons... Lees meer

  We hebben Jorine ervaren als een professionals die op een prettige en duidelijke manier communiceert met ons en met ons kind. Jorine is begripvol en daardoor heeft ze een goede band opgebouwd met ons kind. Dat is natuurlijk van groot belang tijdens een behandeling. Onze dochter spreekt nog wekelijks over Jorine. We kunnen Praktijk Speltherapie Eindhoven dan ook zeker aanraden.

  Minder