Trainingen

Praktijk Speltherapie Eindhoven verzorgt in samenwerking met ?t Kinderkasteel Kindertherapie workshops en trainingen. De workshops en training zijn voor kinderen in de leeftijdscategorie van 5 tot 7 en van 7 tot 9 jaar.

Training: ZZZoef training

Training over zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing.

Waarom deze training?

De een reageert als een driftkikker en de ander reageert als een binnenvetter. Het ene kind is populair en het andere kind staat juist alleen op het schoolplein. Voor het ene kind wil je dat het wat sterker voor zichzelf staat. En het andere kind mag misschien iets rustiger worden. De juiste balans is te vinden in een weerbare houding, daar werken we in deze training aan. Juist voor deze jonge doelgroep is het een mooi moment om te werken aan dit thema. Zo voorkomen we dat het kind later vastloopt doordat hij nu al handvatten meekrijgt.

Wat leert je kind?

Het is van belang dat kinderen vertrouwen krijgen in zichzelf (zelfvertrouwen) en zich bewust zijn van hun eigen lijf (zelfbewustzijn). Daarnaast is het ook van belang dat ze zichzelf kunnen verdedigen wanneer dit nodig is (zelfbeheersing). Drie maal de letter Z, en daarom noemen we deze training ook ZZZoef. In de training leert je kind om te gaan met emoties en gevoelens en zijn grens aan te geven. De kinderen krijgen op spelenderwijs handvatten aangereikt binnen deze thema?s. Om te voorkomen dat ze op een later moment vastlopen in hun ontwikkeling. Ze leren sterk voor zichzelf te gaan staan, en zo kunnen ze relaxter reageren op nieuwe situaties.

Hoe leert je kind?

Jonge kinderen zijn speels, fysiek ingesteld en leren vooral door nadoen en ervaren. Op een speelse en beweeglijke manier bieden wij een steuntje in de rug waarbij we kinderen, juist op deze jonge leeftijd, in hun eigen kracht zetten. Dit vormt de basis van de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Wie verzorgt de training?

Het team bestaat uit twee ervaren professionals. Marleen Verstijnen (psychomotorisch kindertherapeut) en Jorine van Beurden (speltherapeut) verzorgen de training. De training is gebaseerd op de Rots & Water methode en de jarenlange therapeutische expertise en ervaring waarover beide professionals beschikken.

Praktische informatie

Locatie:Eindhoven, andere locaties mogelijk op aanvraag
Leeftijd:Categorie 1: 5 tot 7 jaar
Categorie 2: 7 tot 9 jaar
Kosten:270 euro


U kunt ook onze flyer downloaden