Aanpak

Omdat ieder kind uniek is, is onze aanpak altijd maatwerk. Gaan we in de zandbak of met Playmobil aan de slag, of wil jouw kind liever knutselen? Zijn vijf spelsessies genoeg of zijn er meer gesprekken nodig om je kind de gewenste stappen te laten zetten?
Tijdens de intake maakt de speltherapeut kennis met jullie als ouders en de problematiek. Vervolgens kijken we naar het kind, bespreken we samen de wensen en kijken we wat nodig is om je kind weer lekker in zijn vel te krijgen. Daaruit volgt een persoonlijk behandelplan, waarbij we tussentijds de voortgang goed in de gaten houden en het vervolg samen afstemmen.

Onze aanpak bestaat globaal genomen uit de volgende 10 stappen:

Bel mij terug!

Benieuwd wat speltherapie voor jou en jouw kind kan betekenen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij spoedig en geheel vrijblijvend contact met je op.
1

Eerste telefoontje

Al bellend bespreken we de situatie en jullie hulpvraag. Biedt speltherapie een oplossing voor jullie kind? Is het antwoord ja, dan plannen we een vervolgafspraak.

2

Intakegesprek

Bij ons in de praktijk luistert de speltherapeut, zonder dat jullie kind erbij is, naar jullie verhaal. Wat zijn jullie ervaringen en wensen? Samen beslissen we of we gaan starten met de speltherapie.

3

3 observatiesessies

Je kind en de speltherapeut gaan aan de slag! Zonder jou erbij, zodat de speltherapeut rustig kan observeren en je kind alle ruimte en vrijheid heeft om zich te uiten.

4

Voortgangsgesprek

Wat ziet de speltherapeut bij jullie kind? Wat valt op, wat herkennen jullie hiervan en wat juist niet? In een oudergesprek stemmen we samen de doelen en het vervolg af.

5

5 spelsessies

Met spelmaterialen, tekenmateriaal of bouwmateriaal als communicatiemiddel praat de speltherapeut met jullie kind. Je kind kiest zijn of haar eigen spel, de speltherapeut speelt mee en vormt een beeld.

6

Voortgangsgesprek

Hoe gaat het met jullie kind? Zien jullie veranderingen in het gedrag van je kind de laatste weken? In een oudergesprek stemmen we samen het vervolg af.

7

5 spelsessies

Het ene kind heeft genoeg aan vijf sessies, het andere heeft er tien of meer nodig voordat het doel behaald is. Wat wel standaard is, is dat we na vijf sessies steeds een voortgangsgesprek voeren.

8

Eindgesprek

Is jullie kind klaar met de speltherapie en sterk genoeg om zonder therapie verder te gaan? Dan gaan we, zonder jullie kind erbij, om tafel om het verloop en de afronding van de behandeling te bespreken.

9

Afsluitende spelsessie

In een een-op-een slotsessie met je kind neemt de speltherapeut (indirect) de laatste dingen door met je kind. Samen ronden we de behandeling af.

10

Nazorg

Krijgt je kind een terugval? Heb je toch nog een vraag? Neem contact met me op en we bespreken de opties en eventuele vervolgstappen.

Spel werkt! Als praten lastig is!

Spel is een manier om gevoelens te uiten.

Dat ik op zo’n leuke manier een rol mag spelen in het gelukkiger maken en ontwikkelen van mensen, voelt nog elke dag als een cadeautje.

Eén beeld zegt soms meer dan duizend woorden

Zeelsterstraat 52
5652 EL Eindhoven