Even voorstellen...

De speltherapeuten van Speltherapie praktijk Eindhoven kijken samen met jou naar wat jouw kind nodig heeft om zich goed, sterk en gelukkig te voelen. Ze zijn gediplomeerde en geregistreerde speltherapeuten, de praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Van Speltherapeuten, ZorgCoöperatie Brabant (ZCB), NVVS/FVB, RBCZ en SKJ. Op deze pagina stellen ze zich graag aan je voor.

Jorine van Beurden

Spel als ontwikkeltool

Tijdens mijn werk als leerkracht binnen het speciaal basisonderwijs zag ik dat kinderen met uiteenlopende gedragsproblemen belemmerd werden in hun ontwikkeling en zette spel in als ontwikkeltool. En dat werkt! Na het behalen van de Master Pedagogiek, met specialisatie Speltherapie, startte ik in 2011 mijn eigen praktijk, waarbij ik me focus op emotionele en gedragsproblematiek. Daarnaast ben ik EMDR practitioner Kind & Jeugd.

Samen spelenderwijs leren

Als speltherapeut word ik blij van spelen. Het houdt je jong! Spelen is een goede manier om je gedachten te uiten. Of een kind nu 4, 9 of 14 jaar is, hij of zij geeft me spelenderwijs een inkijkje in hoofd en hart. Ik help kinderen in hún ontwikkeling, zij helpen mij op hun beurt door míj iets te leren. Wij zijn dus spelend aan het leren. Samen. Is er iets mooier dan dat?
image with a toy chameleon

Simone Smits

Het kind de regie geven

Vanaf het moment dat ik tijdens mijn studie ‘Pedagogiek’ in aanraking ben gekomen met de minor Speltherapie, kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. Na een aantal jaren werkervaring met verschillende doelgroepen, ben ik gestart met de opleiding ‘Speltherapie’ en zo ben ik in het vak gerold. Ik vind het belangrijk om een vertrouwensband op te bouwen met het kind en het kind de regie te geven.

Samen groeien

Ik vind het mooi om te zien welke groei kinderen doormaken tijdens een traject. Tijdens het spelen laten kinderen veel zien, wat voor hen makkelijker is dan erover te praten. Samen kijken we naar wat het kind nodig heeft en hoe we hier bij kunnen aansluiten. Zodat ouders met het kind mee kunnen groeien in hun ontwikkeling.

Bert Leyssens

Zicht op de belevingswereld

In 2018 ben ik, na verschillende psychologiegerelateerde opleidingen in België, in Nederland afgestudeerd als speltherapeut. Waar ik aanvankelijk begonnen ben met individuele speltherapie, zet ik nu veel vaker in op ouderbegeleiding, gezinssessies en ouder-kind sessies. Door de ouders te betrekken, krijg ik veel meer zicht op hun belevingswereld.

Spel is de taal van het kind

Als je jezelf als ouder machteloos voelt, niet begrijpt waarom je kind bepaalde dingen doet of bepaalde gevoelens uit, dan is spel een krachtig middel om hiermee aan de slag te gaan. Spel is de taal van het kind. Elke dag verbazen de kinderen mij vanuit hun spel en laten ze me toe om een kijkje te nemen in de manier waarop ze de wereld om zich heen beleven.

Pleunie Kroon

Kinderen in hun eigen kracht zetten

Al sinds mijn 17e werk ik met kinderen en toen ik na de PABO voor de klas stond, kreeg ik steeds meer interesse in het sociaal-emotionele aspect. Ik startte met de opleiding Speltherapie en kwam erachter dat dit vak echt bij me past. Mijn grootste motivatie is om kinderen weer in hun eigen kracht te kunnen zetten, zodat ze zich verder optimaal kunnen ontwikkelen.

Een veilige omgeving creëren

In mijn werk als speltherapeut kan ik mijn gevoeligheid als kracht inzetten, omdat ik goed kan aanvoelen wanneer een kind ergens tegenaan loopt. Ik creëer een veilige omgeving waarin ik het kind volledig accepteer zoals hij/zij is. Ik voel me heel dankbaar dat ik een stukje mag meelopen met het kind en zijn ouders om het kind weer lekker in zijn vel te laten zitten.

Marjolein de Bie

Het kind mag echt zichzelf zijn

Na verschillende opleidingen in het werkveld van kinderen heb ik gekozen voor de master Speltherapie en ben ik meteen aan de slag gegaan als speltherapeut. Ik geniet dagelijks van de spontaniteit van de kinderen, dat ze in hun eigen taal mogen delen wat er speelt in hun innerlijke wereld en ik mag bijdragen aan de stappen die we samen in vertrouwen kunnen zetten. Bij mij mag het kind echt zichzelf zijn!

Aansluiten bij de taal van het kind

Ik ben dankbaar dat de ouders mij het vertrouwen en de ruimte geven om met hun kind aan de slag te gaan. Juist door aan te sluiten bij de taal van het kind kan het kind echt leren en groeien. Door samen met de ouders te sparren en ze mee te nemen in het proces, kunnen we de effecten uit de sessies ook thuis laten doorvloeien voor het beste resultaat.
Zeelsterstraat 52
5652 EL Eindhoven