Gratis downloads

Speltherapie praktijk Eindhoven bestaat inmiddels alweer 12,5 jaar en wat is er veel veranderd in de tijd! Als je kinderen krijgt, verandert er ook veel. Dan mag je je opvoedvaardigheden inzetten. En helaas komt er geen handleiding uit bij de geboorte. Om je een beetje te helpen, vind je hieronder een aantal handige downloads.

Het emotiewiel

Emoties kunnen een uitdaging zijn, zeker als het om je eigen kind gaat. Het start bij het erkennen van de emoties. Maar hoe kom je erachter welke emoties je kind heeft? Om het praten over gevoelens makkelijker te maken, hebben we een spelletje gemaakt. Met dit draaispel kun je dagelijks op een leuke manier het gesprek aangaan. Over de gevoelens van die dag, van jezelf en van je kind.

Spelregels:

  • Download en print het emotiewiel.
  • Knip het wiel uit. Plak het op een stevig karton of een papieren bord.
  • Speel het samen met je kind op één van de volgende manieren:
    • Maak de pijl met een punaise vast, draai aan het wiel.
    • Wijs een emotie aan waarover je iets wil zeggen.
    • Doe je ogen dicht en wijs blind een emotie aan.
  • Vertel iets over die emotie en je gevoelens van die dag.

Omgaan met emoties in 5 stappen

Boze, bange en verdrietige gevoelens zijn absoluut geen slechte emoties. Alle emoties, ook de minder aangename, horen bij een normale ontwikkeling en hebben een nuttige functie. Alle kinderen krijgen in hun leven te maken met tegenslagen. Dit hoort erbij. Je kunt je kind hier niet altijd voor beschermen, en dat hoeft ook niet. Want anders kan je kind nooit leren omgaan met teleurstellingen en emoties. Als je kind kan omgaan met zijn eigen emoties, dan zal je kind na een tegenslag zich sneller weer prettig voelen. Hoe kun je je kind dit van jongs af aan al leren?

We helpen je op weg met 5 praktische stappen die je kunt doorlopen.

Kleurplaat speltherapie & emoties

Wij hebben emoties en speltherapie samengevat in een leuke kleurplaat waarmee je kind lekker aan de slag kan. Het geeft een kijkje in één van de praktijkkamers met lekker veel speelgoed. Laat ze lekker kleuren en ontdekken wat er allemaal te zien is!

Aftelkalender voor de zomervakantie

Jouw kinderen kunnen niet wachten tot het zover is: de zomervakantie! Laat de voorpret maar beginnen met deze aftelkalender. Deze kalender maakt duidelijk wanneer jullie op vakantie gaan en dat geeft je kind houvast. Samen aftellen tot de zomer!

Wil je de gratis aftelkalender voor de zomervakantie ontvangen?
Toestemming*

Vakantie schermtijd regels

De zomervakantie is de ideale tijd om even te ontsnappen aan het digitale leven en te genieten van quality time offline. Maar hoe zorg je ervoor dat je kinderen een goede balans vinden tussen schermtijd en andere ‘offline’ activiteiten? We helpen je op weg met een aantal ‘vakantie schermtijd regels’ die je helpen om het bij jullie vorm te geven.

Zeelsterstraat 52
5652 EL Eindhoven