Speltherapie

Spanning ontladen in de vorm van spel

Speltherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij spel gebruikt wordt om kinderen te begrijpen en te helpen zichzelf verder te ontwikkelen. Om daarna op eigen kracht verder te kunnen!

Waarom speltherapie?

Voor veel kinderen is het lastig om te praten over wat hen dwars zit. Spelen daarentegen gaat ze stukken makkelijker af. Het is hun natuurlijke manier om de wereld te ontdekken en gevoelens te uiten. Al spelend kan een kind laten weten hoe hij denkt over een situatie of over de wereld om hem heen. Onder begeleiding van de speltherapeut doet hij nieuwe ervaringen en inzichten op, die zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen versterken.

Wanneer kan een speltherapeut helpen?

Het ene kind heeft emotionele of sociale problemen, het andere leer-, gedrags- of slaapproblemen. Bij het ene kind uit zich dit in hoofd- of buikpijn, het andere is vaak boos, bang, druk of verdrietig en weer een ander kind zit stilletjes in een hoekje en uit zich niet. Het mag duidelijk zijn: speltherapie wordt ingezet bij kinderen met verschillende problemen en in verschillende situaties. Van faalangst tot pesten en van scheiding tot verlies. Met succes wel te verstaan, want in bijna alle gevallen zorgt speltherapie ervoor dat je kind weer lekker in z’n vel komt te zitten. Dag klachten en problemen, welkom blij en gelukkig kind!

“Dat ik op zo’n leuke manier een rol mag spelen in het gelukkiger maken en ontwikkelen van mensen, voelt nog elke dag als een cadeautje.

Eén beeld zegt soms meer dan duizend woorden

Spel werkt! Als praten lastig is!

Spel is een manier om gevoelens te uiten.

Zeelsterstraat 52
5652 EL Eindhoven